ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και πετιμέζιΣαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και πετιμέζι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σος

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με σιτάρι και ξίδι ροδιού, στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  2. Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει. Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
  3. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT