20'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με ψαρονέφρι και ροδάκινα στο γκριλ, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι, το εστραγκόν και το σκόρδο. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
- Στο ένα βάζουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αλείφουμε το ψαρονέφρι.
- Αλατοπιπερώνουμε το βάζουμε σε μικρό ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρνώντας το ενδιάμεσα και αλείφοντάς το με όσο από το μείγμα έχει περισσέψει μέχρι να καραμελώσει.
- Ξεφουρνίζουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Με το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί αλείφουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο γκριλ να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε και αυτά σε φέτες.
- Αρταίνουμε τα σαλατικά με το μισό μείγμα βαλσαμικού-λαδιού που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος και των ροδάκινων.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.