1 ώρα και 30'
προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Βράζουμε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που να τα καλύπτει, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα, σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που κοχλάζει βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα «κρυώνουμε» σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια, τα κόβουμε σε κυβάκια διαστάσεων περίπου 2,5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε το μαρούλι σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. και το βάζουμε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι στο μπολ.
- Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 8 φέτες το καθένα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
Βινεγκρέτ
- Ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με τη μουστάρδα και μετά ρίχνουμε το ξίδι. Μη σας φαίνεται παράξενο αυτό - το κάνουμε για να μην ομογενοποιηθεί η βινεγκρέτ.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα, την αλατοπιπερώνουμε και την ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.