20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με ντάκο, ντομάτα, γλιστρίδα και κάππαρη, χοντροκόβουμε τη γλιστρίδα και την πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι.
- Την αφήνουμε να στραγγίξει και τη στεγνώνουμε είτε με τον ειδικό στεγνωτήρα σαλάτας είτε πάνω σε πετσέτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, την κάππαρη, την πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, και σερβίρουμε τη σαλάτα με ντάκο, ντομάτα, γλιστρίδα και κάππαρη.
Ένα λευκό μέτρια αρωματικό κρασί θα είναι ό,τι πρέπει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.