15'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 22'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5–6 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε απαλά.
Σάλτσα
- Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
- Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο. Συνοδεύουμε με ψωμί και ένα κομμάτι καλή γραβιέρα έχουμε ένα πλήρες γεύμα.