15'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι.
- Φουρνίζουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν.
- Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε με ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.