![4 light λαδολέμονα για κάθε μαγείρεμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/4-light-ladolemona-gia-kathe-mageirema-gastronomos-1-420x560.jpg?v=1716318189)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, κάππαρη και ελιές, ξεκινάμε χτυπώντας τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε με πολύσπορο ψωμί. Αν θέλουμε, για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα ένα αυγό βραστό μελάτο ή ποσέ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.