15'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τον αρακά να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 7-10 λεπτά ή μέχρι να γίνει όσο τρυφερός θέλουμε. Καλό είναι να μην τον παραβράσουμε, για να παραμείνει τραγανός.
- Τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Κόβουμε τα αγκιναράκια στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά).
- Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με τα αυγά και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με ψωμί, φρυγανιές ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.
Μυστικά
* Αγκιναράκια διατηρημένα στο λάδι βρίσκουμε σε πολλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή σε βαζάκια. Εντελώς ενδεικτικά, σας προτείνουμε τα αγκιναράκια από την Κρήτη «Μανούσος».