20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βινεγκρέτ
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με αγκινάρες και βινεγκρέτ αντζούγιας βάζουμε όλα τα υλικά (αντζούγιες, ελαιόλαδο, άνηθος, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη και πιπέρι) σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Σαλάτα
- Κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα και το κάθε κομμάτι σε λεπτά φετάκια. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα φετάκια φινόκιο και τα περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ. Συνεχίζουμε με μια στρώση από τις φετούλες αγκινάρας. Περιχύνουμε πάλι με λίγη από τη βινεγκρέτ. Μπορούμε να αφήσουμε έτσι τη σαλάτα σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
- Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε τη ρόκα ή τη σαλάτα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.