ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούςΜωσαϊκό με ανθότυρο και ξηρούς καρπούς

 

15' προετοιμασία
40' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μωσαϊκό, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας όπου σιγοβράζει λίγο νερό. Εναλλακτικά, τα λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το ποτό και την καρύδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά στο μείγμα με μια κουτάλα. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να σφίξει αρκετά και να πλάθεται.
  4. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και με τα χέρια μας το πλάθουμε σε μπαστούνι. Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες της σαν καραμέλα.
  5. Τοποθετούμε το σαλάμι στην κατάψυξη, για να παγώσει και να σφίξει καλά (περίπου 40 λεπτά), και το διατηρούμε εκεί. Κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το ξετυλίγουμε και κόβουμε φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT