20'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με γλυκοπατάτα, καπνιστή πάπια, λωτό και κάστανο, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, καλύπτουμε με νερό, αλατίζουμε και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κάστανα, τους λωτούς και το ρόδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε ομοιόμορφα τη σαλάτα. Σκορπίζουμε παντού την καπνιστή πάπια και σερβίρουμε.
Μυστικά
Καπνιστή πάπια, αλλαντικό σε φέτες, βρίσκουμε στα Lidl, στον Θανόπουλο, σε μεγάλα παντοπωλεία και ντελικατέσεν, π.χ. Καραμανλίδικα του Φάνη, Nora’s deli, Βenito, Degustation κ.ά.
Κόκκινα κρασιά θα ευφράνουν τους ουρανίσκους των συνδαιτυμόνων. Syrah, Tempranillo, κρητικά χαρμάνια, μέτριας παλαίωσης, με πλούσιο άρωμα και μεσαίο σώμα, θα συνοδεύσουν τις γεύσεις που μας ταξιδεύουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.