ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύριΣαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι
50' παρασκευή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα αλμύρας με μανούρι, ροδάκινο και ψητό σκόρδο, ξεκινάμε με τα ροδάκινα.
  2. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ροδάκινα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και το κλωνάρι δεντρολίβανου και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει ελαφρώς το υγρό. Αδειάζουμε σε μπολ.

Ντρέσινγκ με ψητό σκόρδο

  1. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς το κεφάλι σκόρδου και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κόβουμε λίγο το κοτσάνι από το κεφάλι σκόρδου και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας μέσα σε ένα μπολ για να βγει η ψημένη σάρκα που έχει γίνει κρέμα.
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, 2 κουτ. σούπας νερό, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.

Αλμύρα

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε την αλμύρα για περίπου 2 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ με παγάκια και κρύο νερό. Έτσι, και τον βρασμό θα σταματήσουμε και η αλμύρα θα διατηρήσει το ωραίο πράσινο χρώμα της. Τη στραγγίζουμε καλά και την αδειάζουμε σε πιατέλα.
  3. Σκορπίζουμε όμορφα το μανούρι και το ντρέσινγκ με το ψημένο σκόρδο. Τακτοποιούμε όμορφα στην επιφάνεια τις φέτες ροδάκινου και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT