20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαγανάκι πικάντικο με λουκάνικο, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σαγανάκι που να μπορεί να μπει στον φούρνο (ή σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι) και παραχώνουμε ανάμεσα στις πατάτες τα λουκάνικα και το τυρί.
- Σκορπίζουμε την καυτερή πιπερίτσα και τα κάστανα και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι γλυκοπατάτες και να ψηθεί το λουκάνικο.
- Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ρόδι και μπούκοβο κατά βούληση.
- Σερβίρουμε, το πικάντικο σαγανάκι με λουκάνικο, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρί, αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.