15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρμελάδα
Διαδικασία
Μαρμελάδα
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το τζίντζερ στο ελαιόλαδο, για 1/2 λεπτό, και ρίχνουμε τα σύκα και τη ζάχαρη.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μελώσουν τα σύκα, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το ξίδι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και αποσύρουμε.
Σαγανάκι
- Βρέχουμε σε κρύο νερό μία μία τις φέτες τυριού, τις τινάζουμε και τις αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες τυριού, όλες μαζί ή σε δύο δόσεις, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με τη μαρμελάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.