20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 8 (για ταψί 24 εκ.)Διαδικασία
- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
- Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα με το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά πιέζοντάς τες με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
- Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η μία φέτα να καλύπτει την άλλη κατά το ήμισυ.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ντομάτας, ρίχνουμε από πάνω το τυρί και περιχύνουμε με το λιγοστό μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.