5'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το νηστίσιμο ρυζόγαλο με άρωμα καρύδας, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας, το μετρημένο νερό, το ρύζι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό, να φουσκώσει και να μαλακώσει εντελώς.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη ή το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλιτζ. καφέ κρύο νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
- Ζεσταίνουμε ξανά το ρυζόγαλο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά το πολύ, ανακατεύοντας, μέχρι να χυλώσει και να δέσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε 5-6 μπολάκια.
- Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε το νηστίσιμο ρυζόγαλο, πασπαλίζοντας αν θέλουμε σε κάθε μερίδα την καρύδα ή το μείγμα καρύδας- φυστικιών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.