ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό αρνιού γεμιστό με ψητό σκόρδο, μέσα σε λεμονόφυλλαΡολό αρνιού γεμιστό με ψητό σκόρδο, μέσα σε λεμονόφυλλα
40' προετοιμασία
2 ώρες και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το αρνί

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για το ρολό αρνιού με αγκινάρες, τυλιγμένο σε μπόλια ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια για περίπου 3 - 4 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ψωμί, τη μαντζουράνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  5. Βάζουμε την μπόλια σε έναν πάγκο εργασίας και από πάνω το αρνί με το δέρμα προς τα κάτω.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και με κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στο αρνί, αφήνοντας κενό στις άκρες.
  7. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, καλύπτοντας με την μπόλια.
  8. Το δένουμε με σπάγκο κουζίνας, με πυκνά δεσίματα.
  9. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες, γυρίζοντας το ρολό ανά μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η μπόλια να κάνει τραγανή κρούστα εξωτερικά.
  10. Σερβίρουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT