40'
προετοιμασία
2 ώρες και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το αρνί
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για το ρολό αρνιού με αγκινάρες, τυλιγμένο σε μπόλια ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια για περίπου 3 - 4 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ψωμί, τη μαντζουράνα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
- Βάζουμε την μπόλια σε έναν πάγκο εργασίας και από πάνω το αρνί με το δέρμα προς τα κάτω.
- Αλατοπιπερώνουμε και με κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στο αρνί, αφήνοντας κενό στις άκρες.
- Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, καλύπτοντας με την μπόλια.
- Το δένουμε με σπάγκο κουζίνας, με πυκνά δεσίματα.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες, γυρίζοντας το ρολό ανά μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η μπόλια να κάνει τραγανή κρούστα εξωτερικά.
- Σερβίρουμε με μουστάρδα της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.