ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑχλάδια βρασμένα σε Μοσχάτο Λήμνου με σος λευκής σοκολάταςΑχλάδια βρασμένα σε Μοσχάτο Λήμνου με σος λευκής σοκολάτας
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2 (ως ορεκτικό)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρολάκια αχλαδιού με μπρεζάολα και σπανάκι κόβετε το αχλάδι στη μέση κατακόρυφα και αφαιρείτε τον πυρήνα με τα κουκούτσια
  2. Στη συνέχεια το κόβετε σε 10 μακρόστενες και λεπτότατες φέτες.
  3. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξίδι, το σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, νοστιμίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρισμα

  1. Απλώνετε μια φέτα μπρεζάολα, βάζετε πάνω της 1 φέτα αχλαδιού, μερικά φύλλα σπανάκι, μερικές φλούδες τυριού και 1⁄4 κ.γ. μαρινάδα των αχλαδιών.
  2. Τυλίγετε σε ρολό (η μπρεζάολα θα κολλήσει).
  3. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ρολάκια.
  4. Κόβετε κάθε ρολό στη μέση, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Μυστικά

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπρεζάολα με καλής ποιότητας προσούτο, το σπανάκι με ρόκα και το κεφαλοτύρι με πικάντικη γραβιέρα. * Πετιμέζι θα βρείτε σε μεγάλες κάβες, καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και επιλεγμένα μπακάλικα.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT