1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Αλατίζουμε τις μελιτζάνες. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την τριφτή ντομάτα, 500 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα πιάτο απλώνουμε 1 φέτα μελιτζάνα και τυλίγουμε μέσα 1 κομμάτι κρέας. Στο σημείο που κλείνουμε το ρολάκι βάζουμε 1 φέτα ντομάτα και 1 κομμάτι πιπεριά και τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα, έτσι ώστε να διαπερνάμε όλες τις στρώσεις μέχρι και το κρέας (για να μην ξετυλιχθεί το ρολό).
- Βάζουμε το ρολάκι σε ένα βαθύ ταψί. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να μελώσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
Στο ποτήρι μας ένα εκλεκτό κόκκινο: Λημνιώνα, Ξινόμαυρο, Κοτσιφάλι, Syrah.