ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολάκια λούζας γεμιστά με κρέμα από μανούριΡολάκια λούζας γεμιστά με κρέμα από μανούρι Στο εστιατόριο Barozzi στη Νάξο τα δοκιμάσαμε τα ρολάκια αυτά, σερβιρισμένα με μια εύκολη μαρμελάδα κίτρο, η οποία περιείχε και ολίγη βότκα. Τα φύλλα των σπρινγκ ρολς δίνουν ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αν θέλουμε όμως, τα αντικαθιστούμε με φύλλα κρούστας (καλύτερα τα φύλλα Βηρυτού, που είναι πιο λεπτά).

30' προετοιμασία
25' τηγάνισμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Τεμάχια: 15

Για τη συνοδευτική μαρμελάδα

Διαδικασία

  1. Για τα ρολά με αρσενικό και γραβιέρα Νάξου, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τους κρόκους αυγών, το πιπέρι και το μυρωδικό.
  3. Μουλιάζουμε τα ξερά φύλλα για τα ανοιξιάτικα ρολά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως τα βυθίζουμε ένα ένα για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, ίσα να μαλακώσουν, και τα ακουμπάμε σε μια καθαρή πετσέτα για να στραγγίξουν λίγο.
  4. Καθένα που ετοιμάζουμε το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης και το τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να διπλώσουμε τις άκρες του προς τα μέσα.
  5. «Κολλάμε» την ένωση αλείφοντάς τη με λίγο από το ασπράδι αυγού, αραιωμένο με ελάχιστο νερό.
  6. Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα ρολά, βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι - πρέπει, όταν βάλουμε τα σπρινγκ ρολς, να κολυμπάνε στο λάδι.
  7. Το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει, ιδανικά πρέπει να φτάσει στους 180° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε αν έχει τη σωστή θερμοκρασία ως εξής: μόλις αρχίσει να ανακινείται, ρίχνουμε έναν κύβο ψωμιού. Αν τσιτσιρίσει αμέσως και ροδίσει μετά από 1 λεπτό, είναι έτοιμο. Αν ροδίσει έντονα πιο γρήγορα, πρέπει να τραβήξουμε το σκεύος για λίγα δευτερόλεπτα, να κρυώσει λίγο το λάδι.
  8. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα ανοιξιάτικα ρολά, γιατί, αν βάλουμε πολλά μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα τηγανιστούν σωστά. Όταν χρυσίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύουμε με τη μαρμελάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT