ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιγκατόνι σπεντζοφάιΡιγκατόνι σπεντζοφάιΘα προμηθευτούμε ριγκατόνι, ώστε η πλούσια ντοματένια σάλτσα να κολλήσει στις αυλακιές τους και να τρυπώσει μέσα στο κενό που σχηματίζεται με το κυλινδρικό τους σχήμα. Έτσι θα απολαύσουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα με καλοκαιρινές, ζουμερές ντομάτες και ρωμαλέα, χωριάτικα λουκάνικα.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό αρχικά, βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μπούκοβο, τις πιπεριές και το σκόρδο για περίπου 4-5 λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα.
  7. Σκορπίζουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό.

Ένα Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT