ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια φουρνιστά με κολοκύθαΡεβύθια φουρνιστά με κολοκύθα
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
  3. Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κρεμμύδια σε μία στρώση και από πάνω τακτοποιούμε τα ρεβύθια.
  4. Ρίχνουμε τις δάφνες, αλατοπίπερο, το λάδι και 1.500 ml νερό.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε για 12 ώρες. Καλύτερα να την ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχουμε τη ρεβυθάδα έτοιμη την επόμενη ημέρα.

Στο ποτήρι μας: Ένα κρητικό Δαφνί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT