ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα με αντζούγιες και κεφαλοτύριΡεβυθάδα με αντζούγιες και κεφαλοτύρι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβύθια με ρέγκα στο φούρνο, ξεκινάμε ξεπλένοντας τα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 4 - 5 εκ. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την πιπεριά και τον πελτέ, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, το μπούκοβο, την ντομάτα, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  7. Αδειάζουμε το όλον σε βαθύ ταψί, σκορπίζουμε τη ρέγκα, την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να ροδίσει το φαγητό στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Ρέγκα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT