20'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρεβυθοσαλάτα με ψητά λαχανικά, αρχικά, στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
- Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 1½-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, τα αλατίζουμε.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη και ζεματίζουμε τα πράσα και τη μαραθόριζα για 3-4 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μονή στρώση σε ένα μέτριο ταψάκι.
- Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις πιπεριές Φλωρίνης, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα ρεβύθια.
Βινεγκρέτ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
- Περιχύνουμε τη ρεβυθοσαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.