ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμαΤσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 20 x 20 εκ.

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρεβανί με αμύγδαλο, ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε τα ψίχουλα αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  6. Λαδώνουμε το ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ίσιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί. Το κόβουμε σε καρεδάκια ή σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Περιχύνουμε το κρύο ρεβανί με το καυτό σιρόπι, αργά και παντού, και αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Μπήγουμε σε κάθε κομμάτι από 1 ασπρισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT