ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPunch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδιPunch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδι Αυτό το ποτό μοιάζει με το glog ή το gluwhein που φτιάχνουν στη Βόρεια Ευρώπη και σερβίρουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές, για να τονωθούν στο κρύο. Είναι κι αυτό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με μπαχαρικά, όμως περιέχει και έξτρα υλικά, όπως το κονιάκ και ο μηλίτης. Είναι γλυκό και το σερβίρουμε με φέτες από πορτοκάλια και λεμόνια.

 

10' προετοιμασία
1 ώρα παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε punch με ζεστό κρασί και κονιάκ, αρχικά βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, προσέχοντας να μην πάρει βράση το μείγμα.
  2. Αποσύρουμε. Περιμένουμε 5 λεπτά και σουρώνουμε το ποτό (κρατάμε μόνο τις ροδέλες των εσπεριδοειδών και πετάμε τα μπαχαρικά).
  3. Βάζουμε το ζεστό ποτό σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος ή σε κανάτα ή καράφα κρασιού και προσθέτουμε μέσα τις ροδέλες των εσπεριδοειδών.
  4. Σερβίρουμε, το punch με κρασί και κονιάκ, ζεστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT