20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (στη λειτουργία του αέρα).
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα (γκανάς).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα το ανθότυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά την γκανάς ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε, το cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο, να κρυώσει προτού σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το τσίζκεϊκ με λίγο κακάο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.