30'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, το οποίο τσαλακώνουμε γύρω από το τσέρκι για να το στερεώσουμε και να φτιάξουμε έναν πάτο.
- Μεταφέρουμε το τσέρκι με το αλουμινόχαρτο πάνω σε ένα ρηχό ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε με την παλάμη μας για να απλωθεί ομοιόμορφα τόσο στον πυθμένα όσο και στα τοιχώματα.
Γέμιση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ, με το σύρμα, τα δύο τυριά με τη μαρμελάδα, μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό και ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη για να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια κρέμα λεία και εντελώς ομογενοποιημένη.
- Την αδειάζουμε στο τσέρκι, πάνω από τη βάση, και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε αφαιρώντας με προσοχή το τσέρκι και απλώνουμε στην επιφάνεια την επιπλέον μαρμελάδα σύκο.
- Γαρνίρουμε το cheesecake με φρέσκα ή ξερά σύκα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.