20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 12Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βάση
- Για το ψητό cheesecake με βάση από φιστίκια Αιγίνης ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα αμμώδες μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. και ύψος 5 εκ. πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να φτιάξουμε τον πυθμένα του, και ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ρηχό ταψί.
- Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στο τσέρκι και το πιέζουμε με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
Γέμιση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη βάση.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 60-70 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα για άλλα 20 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι.
- Απλώνουμε μαρμελάδα πορτοκάλι στην επιφάνεια του ψητού cheesecake με βάση από φιστίκια Αιγίνης και πασπαλίζουμε περιφερειακά με άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.