ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρητικό τσίζκεϊκΚρητικό τσίζκεϊκ
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για το ψητό cheesecake με ιταλικά τυριά, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα αμμώδες μείγμα.
  2. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να φτιάξουμε τον πυθμένα του, και το ακουμπάμε σε ένα ρηχό ταψί.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης στο τσέρκι και το πιέζουμε με την παλάμη μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Γέμιση

  1. Σε μεγάλο μπλέντερ (ή στο μίξερ) χτυπάμε τα τυριά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λείο και αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω στη βάση, και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε το cheesecake σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
  6. Αφήνουμε το ψητό cheesecake με ιταλικά τυριά να κρυώσει και αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT