20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 10Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Για το ψητό cheesecake με ιταλικά τυριά, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα αμμώδες μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να φτιάξουμε τον πυθμένα του, και το ακουμπάμε σε ένα ρηχό ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης στο τσέρκι και το πιέζουμε με την παλάμη μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Γέμιση
- Σε μεγάλο μπλέντερ (ή στο μίξερ) χτυπάμε τα τυριά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λείο και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω στη βάση, και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε το cheesecake σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
- Αφήνουμε το ψητό cheesecake με ιταλικά τυριά να κρυώσει και αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.