20'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψητό cheesecake χωρίς βάση, με 3 τυριά, ξερά φρούτα και τσίπουρο, σε ένα μπολ μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα στο τσίπουρο για 1 βράδυ, μέχρι να μαλακώσουν.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ τα τρία τυριά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Στραγγίζουμε τα ξερά φρούτα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να φτιάξουμε τον πυθμένα του, και το μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης, ελαφρώς βουτυρωμένο.
- Αδειάζουμε το μείγμα τυριών στο σκεύος και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C για 40 λεπτά, μέχρι η κρέμα να σφίξει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.