20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30'
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 25Για τα κεφτεδάκια
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για τα ψητά αρνίσια κεφτεδάκια με αγριοκύμινο και γιαούρτι, ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. (Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 βράδυ αντί για 1 ώρα).
- Μετά, πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα.
- Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί, για να στάζουν μέσα τα υγρά και τα λίπη.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα. Αυξομειώνουμε τον χρόνο ανάλογα.
- Αν τα τηγανίσουμε, τα πανάρουμε ελαφρώς με λίγο ρυζάλευρο, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια δυο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μη στεγνώσουν.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξίδι και τα μπαχαρικά.
- Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με τα αγγουράκια τουρσί και το μείγμα γιαουρτιού.
Φινετσάτα λευκά, Μαλαγουζιές, Sauvignon blanc, ξηρά χαρμάνια με Μοσχάτο, αλλά και ροζέ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.