ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ καϊσίΛικέρ καϊσί (βερίκοκο) μικρασιάτικο
15' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: περίπου 2 λίτρα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψημένη ρακή σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ρακή, 750 ml νερό, την κανέλα, τον γλυκάνισο, το φλισκούνι και το φασκόμηλο και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν δυνατά τα υγρά.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι για 1-2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα σκεύος.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να γίνει μια σκουρόχρωμη καραμέλα.
  4. Ανακατεύουμε προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή (γιατί θα αφρίσει και θα πιτσιλάει) ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ρακής.
  6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ.
  7. Αδειάζουμε σε μπουκάλι.
  8. Σερβίρουμε την ψημένη ρακή παγωμένη ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT