ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζαςΨαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζας Όπως επισημαίνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, το χοιρινό κρέας είναι καλή πηγή βιταμινών, μια και 100 γρ. χοιρινού δίνουν πάνω από το 50% των αναγκών σε θειαμίνη, πάνω από το 35% σε νιασίνη και πάνω από 35% σε Β6. Περιέχει καλές ποσότητες σιδήρου και ψευδαργύρου, ενώ έχει το πλεονέκτημα ότι το λίπος του είναι ορατό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε. Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επίσης, είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, αντιοξειδωτικών συστατικών και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν αξιόλογη ποσότητα ιχνοστοιχείων, όπως ο χαλκός, το ασβέστιο, το κάλιο, ο σίδηρος, το μαγγάνιο και ο φώσφορος.

 

30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι με αγκινάρες και ρίζες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  3. Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα και κλείνουμε καλά σε πακέτο.
  4. Το τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα για να μην καούμε και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Ένα ωραίο Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT