Ιδανικά συνοδεύτε το με ένα αρωματικό Sauvignon Blanc σκέτο ή ένα βορειοελλαδίτικο χαρμάνι μαζί με Ροδίτη και Ασύρτικο.
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 4 - 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη σκεπασμένο.
- Εν τω μεταξύ, σε μια πλατιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε και το λάχανο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το νερό.
- Οταν ζεσταθεί καλά, μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το φαγητό, για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με ελιές, πιπεριές τουρσί, κατίκι και παξιμάδια.
Τι πίνουμε Ενα αρωματικό Sauvignon Blanc σκέτο ή ένα βορειοελλαδίτικο χαρμάνι μαζί με Ροδίτη και Ασύρτικο, περασμένα αμφότερα από βαρέλι.