ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαροκροκέτες με αρωματική αγγουροσαλάτα και σάλτσα πιπεριάςΨαροκροκέτες με αρωματική αγγουροσαλάτα και σάλτσα πιπεριάς

 

20' προετοιμασία
8' τηγάνισμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για την ψαρόπιτα, ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε τα πλυμένα ψαράκια, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα αλεύρια και τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε με το χέρι μας να αναμειχθούν καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τόσο λάδι ώστε να υπερκαλύψει τον πάτο κατά 1 εκ. και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα των ψαριών και τα στρώνουμε σε μια λεπτή στρώση σαν ομελέτα.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε την ψαρόπιτα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  5. Γυρίζουμε την ψαρόπιτα από την άλλη πλευρά με το καπάκι του σκεύους ή ένα μεγάλο πιάτο και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αθερίνα / Μαρίδα

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT