ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδεςΨάρι πλακί με βλίτα και κολοκυθοκορφάδες

Ο Δημήτρης Καρατζάς, μάγειρας και υπεύθυνος της κουζίνας στο γαστροκαφενείο «Ναυαγός» στην Αστυπάλαια, μας φέρνει αυτή τη συνταγή από το νησί όπου βάζουν ψαράκια όπως σκάρους ή κολιούς, ή σαφρίδια κ.ά., αρκεί να βρίσκονται στην εποχή τους.

 

40' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ψάρια γιαχνάδα σε στρώμα από αμπελόφυλλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί με μέγεθος που να χωρά άνετα τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση.
  3. Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με τα αμπελόφυλλα, χωρίς να αφήσουμε κενά, και πάνω τους απλώνουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τα φύλλα μαϊντανού.
  4. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και λίγο ανθό αλατιού και αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια μέσα-έξω και τα στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το κρασί και σείουμε το ταψί για να απλωθούν τα υγρά ομοιόμορφα.
  6. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι τα ψάρια να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT