10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψάρι ψητό σε αρωματικό λάδι και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο, ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά.
- Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες σφυρίδας σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
- Στο μεταξύ, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες σε χοντρά καρέ (ή τα ντοματίνια στα δύο), το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού.
- Συνοδεύουμε, το ψάρι ψητό σε αρωματικό λάδι και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο, με τη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.