20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την ωμή «σάλτσα» ντομάτας
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε το ψάρι με χόρτα εποχής και ωμή «σάλτσα» ντομάτας, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Τις σουρώνουμε και αφήνουμε το ζουμί τους σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Χόρτα
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά νερά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα με τη μισή «σάλτσα» ντομάτας.
Ψάρι
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Λαδώνουμε τις φέτες ψαριού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
- Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη «σάλτσα».
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.