30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα ψάρια μπουργέτο, καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, προσέχοντας να μην τρυπηθούμε από τα «αγκάθια» της σκορπίνας (μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρομανάβη να μας τα καθαρίσει).
- Τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιών και πάνω τους τακτοποιούμε τα ψάρια.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα ψάρια.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
- Στο διάστημα αυτό, το ζουμί του φαγητού θα έχει δέσει ελαφρά και θα είναι σαν αραιή σάλτσα: ούτε πηχτή ούτε σαν σούπα.
- Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σείουμε την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού.
- Σερβίρουμε, τα ψάρια μπουργιέτο, βάζοντας σε κάθε πιάτο ψάρι, κρεμμύδια και ζουμί από την κατσαρόλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.