ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με αβοκάντο καλαμπόκι και σάλτσα τσίλιΠράσινη σαλάτα με αβοκάντο καλαμπόκι και σάλτσα τσίλι
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πράσινη σαλάτα με προσούτο, σύκα και ντρέσινγκ μουστάρδας με σύκο, αρχικά βάζουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, το προσούτο σε μέτρια φωτιά και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό.
  2. Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες.
  3. Χοντροκόβουμε τις πρασινάδες με το χέρι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα σύκα.

Ντρέσινγκ

  1. Πολτοποιούμε το σύκο στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και προσθέτουμε από πάνω τις ψημένες φέτες προσούτο και τις φλούδες παρμεζάνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT