15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πολπέτες μελιτζάνας ξεκινάμε βράζοντας τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, τις στύβουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουμε όλο το νερό που έχουν απορροφήσει και να συρρικνωθούν, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες-πολπέτες. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε και τηγανίζουμε τις πολπέτες λίγες λίγες, γυρίζοντάς τες μέσα στο λάδι τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές τις πολπέτες μελιτζάνας .
Ένα ροζέ από Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.