20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πολπέτες κατσιατόρε ξεκινάμε, ζυμώνοντας σε ένα μπολ τον κιμά με τον μαϊντανό, τη 1 σκελίδα σκόρδο, το αυγό, το πεκορίνο, το ψωμί και αλατοπίπερο. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πολπέτες σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σβήνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το δεντρολίβανο και νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση των κεφτέδων. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, σείοντας πότε πότε το τηγάνι. Δεν ανακατεύουμε, για να μη διαλυθούν οι πολπέτες.
- Σερβίρουμε τις πολπέτες κατσιατόρε ζεστές.
Το λευκό κρασί της συνταγής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.