15'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πολίτικο σφουγγάτο με πιπεριές και μελιτζάνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά με αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σπάμε τα υπόλοιπα αυγά μάτια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, σε κομματάκια, σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει το σφουγγάτο και να ροδίσει.
Σαββατιανό ή ροζέ Αγιωργίτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.