30'
προετοιμασία
25' βράσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πολίτικη ψαροσαλάτα με γαριδούλες και μοσχαρίσια γλώσσα, ξεκινάμε αλατίζοντας το ψάρι.
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σέλινο, το ψάρι και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει και βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μην εμφανίζεται αίμα στη ραχοκοκαλιά του.
- Το βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρούμε το δέρμα και το κεφάλι.
- Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά και κόβουμε το ψαχνό σε μέτρια κομμάτια.
- Το κρεμμύδι και το σέλινο τα πετάμε.
- Βάζουμε τα ψαχνά του ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 200 γρ. από τις γαριδούλες, τα αυγά σε κυβάκια και τη μοσχαρίσια γλώσσα και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το κέτσαπ, τη σάλτσα Worcestershire και το ποτό και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το ψάρι.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μεταφέρουμε την ψαροσαλάτα σε πιατέλα, διακοσμούμε με τα βραστά αυγά σε ροδέλες, το αγγουράκι τουρσί, τις γαριδούλες που αφήσαμε στην άκρη και το μαρούλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.