20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την σαλάτα με αρακά, βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά, και τον στραγγίζουμε καλά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το καβουρδισμένο σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τον αρακά σε ευρύχωρο μπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, την κάππαρη, τις ελιές, τα ραπανάκια και το μυρωδικό και ανακατεύουμε καλά.
- Σπάζουμε το τραγανό μπέικον σε ακανόνιστα κομμάτια και τα τακτοποιούμε στη σαλάτα.
- Σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το μπούκοβο και σερβίρουμε την σαλάτα με αρακά, συνοδεύουμε με ψωμί ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.