30'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 32 εκ.Για τη γέμιση
Για τον χυλό
Διαδικασία
Γέμιση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τα ανάμεικτα χόρτα και τα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε αλάτι και τρίβουμε όλα τα χορταρικά με τα χέρια μας, για να «μαραθούν».
- Τα αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά, τα ανακατεύουμε πάλι, αδειάζουμε τα υγρά και στύβουμε καλά τα χόρτα.
- Προσθέτουμε τη φέτα και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε το ταψί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε κατά μέρος.
Χυλός
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Πίτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αδειάζουμε τον μισό χυλό στο λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς τον σε όλο τον πυθμένα, σε λεπτή στρώση.
- Αδειάζουμε από πάνω, ομοιόμορφα, το μείγμα των χορταρικών.
- Ρίχνουμε τον χυλό που έχει απομείνει πάνω από τα χόρτα, καλύπτοντάς τα όσο περισσότερο μπορούμε.
- Ψήνουμε τον πλαστό για 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.