10'
προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 17'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε στη μέση 10 αγκιναράκια λαδιού. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κ.γ. μπούκοβο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί 4 αραβικές ή κυπριακές πίτες.
- Αλείφουμε κάθε πίτα με 1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και απλώνουμε σε καθεμία 3 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας. Πασπαλίζουμε με 100 γρ. ταλαγάνι χοντροτριμμένο.
- Ψήνουμε τις πίτσες για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν λίγο οι πίτες.
- Σερβίρουμε την πίτσα με φύλλα ρόκας που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.