ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι μαγειρεμένο με αρνάκι ροδισμένο στον φούρνο και πιπεριές ΦλωρίνηςΠιλάφι με αρνάκι και πιπεριές Φλωρίνης στον φούρνο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το οσμανλίδικο πιλάφι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει παντού χρώμα.
  2. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κακουλέ (αν βάλουμε), το μπαχάρι, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
  5. Σβήνουμε με το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού, ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να αφρατέψει.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος την κατσαρόλα, σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα για 10-15 λεπτά.
  8. Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ένα off dry Traminer ή ένα μαλακό Merlot για τους αμετανόητα «κόκκινους».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT