20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με μύδια, πρώτα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 4 κούπες νερό, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Προσθέτουμε τα μύδια (ψίχα και με το κέλυφος) και αλατίζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για τρία λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
- Αφήνουμε στο σβησμένο μάτι για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε, βάζουμε το μαυροπίπερο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το πιλάφι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.